Loovuskohvik

Sina oledki inspireerija?

Millele mõtled Sina, kui kuuled räägitavat inspireerimisest? Mis omadused on inimesel, kes on meie jaoks inspireeriv või vastupidi – ei inspireeri meid üldse?

On päris selge, et üht maagilist valemit inspireeriva inimese kirjeldamiseks ei ole. Kahjuks või õnneks ei ole inspiratsioon õpikutehnika või protsess, mida saab inimestes mehaaniliselt esile kutsuda. Inspiratsiooni sütitab vaid teatud omadustega isiksus – indiviid, kellel on võime inimesi endale säravail silmil järgnema panna.

Ehkki, kindlat valemit ei ole, on siiski täiesti kindel see, et inspireerijad on sihikindlad ja alistamatud – nad ajavad „oma asja“ laskmata end teiste arvamusest oluliselt kõigutada. Inspireerijatel on mitmed iseloomulikud omadused.

Sina oled kindlasti inspireerija, kui:

1. Sul on selge visioon. 

Inspiratsioon saab alguse selgest visioonist ja eesmärkidest. Inimesed tahavad teada, mis suunas liikumist neilt oodatakse. Ja mitte ainult! Et sihile jõuda, peavad nad ka sellesse eesmärki uskuma! Inspireerijad omavad alati selget visiooni ja eesmärke. Nad elavad ja hingavad oma visiooni rütmis igal hetkel  oma päevast. Ja mis peamine, nad suudavad ka end ümbritsevad inimesed selle visiooni rütmis hingama panna!

2. Sa oled ise andekas.

Väga keeruline on inspireerida, kui Sul endal annet ei ole. See, kuidas Sa ise tegutsed ning missugust väärtust lood, on kõige võimsam viis teisi inimesi inspireerida! Inimesed, kes suudavad märgata ainulaadseid ja originaalseid lahendusi, ongi tavaliselt need, kes ka ise neid lahendusi luua suudavad!

3. Sa suudad tagasisidet andes aus olla. 

Inspireerivad inimesed räägivad asjast nii nagu see on. Nad ei jäta kunagi tagasisidet andmata – ka siis, kui tagasiside ei ole läbinisti positiivne. Inspireerija teab, et tema inimesed ei saa luua parimat tulemust, kui neile ei anta ausat tagasisidet selle kohta, kuidas neil läheb ja mida nad peaksid parima tulemuse saavutamise nimel muutma.

Samas, inspireerija ei  unusta kunagi anda tagasisidet positiivsel viisil! Ta teab, et edasiviiv tagasiside peab olema motiveeriv ja innustav!

4. Sa pakatad energiast.

Inspireerivatel inimestel on tohutu kogus energiat! Ja neil inimestel on võime äratada seda energiat ka teistes inimestes enda ümber. Nad liiguvad pidevalt ringi ning suhtlevad teistega – jutustavad niisama ja annavad pidevalt tagasisidet. Inspireerijad toovad igapäevastesse tegevustesse rõõmu ja elu. Nad teavad, et loomise protsessis peab olema tegutsemisrõõmu!

5. Sa oled lakkamatult optimistlik.

Mitte mistki ei suuda inspireeriva inimese optimismi vähendada! Kui mõni olukord neid põlvili lööb, tõusevad nad uuesti püsti, pühivad põlved tolmust, naeratavad ja tegutsevad edasi! Oma nakkava optimismiga motiveerivad inspireerijad kõiki oma ümber samuti tegutsema!

6. Sinus on alandlikkust. 

Inspireerijad ei ole tuntud oma kelkiva loomuse pärast. Neis on tavaliselt üllatavalt palju alandlikkust. Ja ehkki nad võtavad vastu kiitust kogu meeskonna töö eest, ei võta nad kunagi kogu kiitust päriselt endale. Mitte miski ei ole demotiveerivam kui inimene, kes kogu meeskonna töö ja edusammude eest kiituse ja au vaid endale omistab! Inspireerija laseb oma inimestel au võtta! Ta tunnustab neid ka ise tihti, julgelt ja avalikult!

7. Sa tahad võita! 

Inspireerijatel on ebatavaliselt tugev võitlusvaim! Tõelised inspireerijad ei ole huvitatud teiseks jäämisest! Nad tahavad olla esimesed.


Kas Sina oledki inspireerija või tunned kedagi, kes on? Mille järgi Sina inspireerija ära tunned? Kuidas üldse ühest inimesest inspireerija saab?


Artikli idee on nopitud aadressilt: http://diariesofrogermakak.blogspot.com/2010/05/how-to-be-creative-leader-you-can.html


Jaana Ojakäär-Kitsing

Olen loovuskoolitaja, qigongi- ja shindo treener ning erinevate loovust ning enesejõustamist toetavate raamatute autor. Armastan luua jõustavaid sündmusi ja koolitusi, kirjutada, loovjoonistada. Loodan, et suudan inimesi inspireerida, et kõik kõnniks oma südame teel ja elaks rõõmuga.
  •  
  •  
  •